Šeimos diena

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

„Šeima nėra svarbi – šeima yra viskas“
Gegužės 14-ąją, Vilniaus Antakalnio pradinėje mokykloje vyko Šeimos diena. 

 Prie šventės organizavimo prisidėjo visi – administracija, pedagogų kolektyvas, mokiniai ir jų tėveliai.
Į šventę atvyko svečiai, tėvai ir seneliai. Tarp svečių buvo kunigas prelatas Wojciechas Górlicki, ponia Lilia Kiejzik, Vilniaus „Studijos“ lenkų teatro režisierė ir vadovė Renata Cytacka.
„Šeima nėra svarbi – šeima yra viskas. Šeima yra atrama gyvenime, tai, kas saugo ir suteikia stiprybės. Šiais žodžiais renginį pradėjo ir visus susirinkusius šiltai pasveikino mokyklos direktorė Aneta Gracjana Łapcun.

 Kaip staigmena, meninę programą pradėjo reprezentacinis lenkų dainų ir šokių ansamblis „Wileńszczyzna“. Gabrielius Mincevičius, vadovaujamas dr. Natalija Sosnowska. Po „Wileńszczyzna“ grupės pasirodymo visi žiūrėjo pirmos klasės mokinių ir darželio auklėtojų parengtą interviu „Kas yra šeima?“. 

Tuomet Šeimų šventę kabareto stiliumi vedė patys mokiniai. Laida prasidėjo nuotaikingai žodžiais: „Šiandien visiems papasakosime linksmą istoriją, kaip tėtis susipažino su mama – tai buvo gana seniai...“
Spektaklio metu salėje susirinkusių žiūrovų veiduose šyptelėjo šypsena, kartais net sentimentali ašara išriedėjo, nes šokis, dainos ir eilėraščiai liejosi iš širdies. 

Vaikams sekėsi puikiai. Pažymėtina ir tai, kad savo aktorinius, šokio ir muzikinius įgūdžius demonstravo ne tik mokiniai, bet ir jų tėveliai. Spektaklyje dalyvavo ir tėveliai, kurie nustebino savo meniniais sugebėjimais. Dideli plojimai už visos Antakalnio Vienos pradinės mokyklos bendruomenės drąsą, aktyvumą, entuziazmą ir bendradarbiavimą. 

Pabaigoje mokiniai išsakė linkėjimus tėveliams ir įteikė mažų dovanėlių. Po meninės programos visi mėgavosi  maloniais pokalbiais mokyklos kieme. Šeimos diena Vilniaus Antakalnio pradinėje mokykloje tampa gražia tradicija. Čia tvyro šilta, šeimyniška atmosfera, kurioje, kaip ir kiekvienoje laimingoje šeimoje, visi yra pastebėti, mėgiami ir vertinami.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas