Pirmokų šventė

  • Paskelbė : Direktorė Direktorė
  • Paskelbta: 2023-10-23
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 20 d. Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje, įvyko šventė, kurios metu pirmų klasių mokiniai prisiekė būti stropiais ir gerais mokiniais. Toks renginys, nuo pat Vilniaus Antakalnio pradinės mokyklos veiklos pradžios, vyksta kasmet ir jau patapo gražia tradicija.

Šventėje dalyvavo kviestiniai svečiai: Lenkijos Respublikos ambasadorius Vilniuje Konstanty Radziwiłł, mokyklos vadovybė, mokytojai, priešmokyklinės grupės auklėtiniai, 2 ir 3 klasių mokiniai, pirmokų tėveliai.

Renginys prasidėjo nuo ŠV. Mišių, kuriuose dalyvavo visa bendruomenė ir svečiai. Po Šv. Mišių pirmokai pristatė ko jau išmoko mokykloje. Gražiai pasipuošę kiekvienas deklamavo eilėraštį, dainavo dainą. Po pristatymo, direktorė Aneta Gracjana Lapcun skaitė priesaikos žodžius, o visi pirmokai išdidžiai juos kartojo. Tokiu būdu pirmokai buvo įtraukti į Vilniaus pradinės mokyklos Antakalnyje mokinių bendruomenę. Pabaigoje, linksma dainele, jaunesniuosius draugus pasveikino 2 ir 3 klasių mokiniai, ragino juos skaityti knygas ir daug keliauti.

Lenkijos Respublikos ambasadorius Konstanty Radziwiłł tariant sveikinimo žodį iš pradžiu padėkojo mokyklos bendruomenei už tinkamų vertybių skiepijimą. Kreipdamasis į mokinius perdavė pamokančią žinutę – paminėjo tris magiškus, palengvinančius kiekvieno gyvenimą, žodžius, tai: „prašau“, „ačiū“ ir „atsiprašau“.

Po oficialiosios dalies pirmos klasės mokiniai su savo tėvais buvo pakviesti į kavinę „Sakwa“, kur buvo paruoštas saldus stalas.

Spalio 20-oji buvo ne tik kupina teigiamų įspūdžių, bet ir svarbi gyvenimo pamoka. Esame dėkingi už puikų renginį bei garbingų svečių atvykimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas