Koncertas Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2023-01-16
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 15 d., sekmadienį, Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje suskambėjo kalėdinės giesmės ir dainos, kurias atliko Vilniaus Antakalnio pradinės mokyklos mokiniai bei talentingi darbuotojai: mokyklos direktorė Aneta Gracjana Lapcun bei muzikos mokytoja Jekaterina Popova. Koncertas buvo skirtas prisiminti gražias ir šiltas Kalėdas, Naujus 2023 metus bei paminėti Vilniaus 700-ąjį gimtadienį, kurį švęsime sausio 25 dieną. Koncerto metu galima buvo išgirsti   gražiausias kalėdines dainas bei giesmes lenkų, lotynų, rusų, ispanų bei anglų kalbomis: „Bajka o tym, jak Wigilijna Noc wychodziła za mąż“, „Skąd się wzięły Święta”,„Pójdźmy wszyscy do stajenki”, „Przybieżeli do Betlejem”, „Jezusa narodzonego”,  „Agnus Dei“, „Ave Maria“, „Рождественский вечер“, „В бору под снежной крышею“, „Felitz Navidad“.  

Koncerto pabaigoje mokyklos direktorė pacitavo lenkų atlikėjos Majkos Jeżowskos dainos žodžius: „Visi vaikai yra mūsų: Borysas, Vojtekas, Marija, Tomas, tegul šiandien išsipildo jų mažos svajonės, išdainuokime jas ir pasaulis bus mūsų!“ Žodžiai buvo labai taiklūs, nes Vilniaus Antakalnio pradinė mokykla yra draugiška įvairių šalių ir skirtingų tautybių vaikams. Mes esame viena didelė šeima. Mokykloje mokome tolerancijos, lygybės, empatijos bei meilės artimui.

Iš visos širdies dėkojame muzikos mokytojoms Jekaterinai Popovai, Elžbietai Ivanauskienei bei klasių vadovams Izabelai Višnevskajai, Irenai Lemeszonok, Jolantai Kariūnienei ir Lolitai Miklaševičiūtei už vaikų paruošimą koncertui. Taip pat esame dėkingi Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios kunigui Wojciechui Górlickiui už suteiktą galimybę  koncertuoti vienoje iš gražiausių  Vilniaus miesto bažnyčių. O labiausiai dėkojame visiems vaikams ir jų tėvams už atsidavimą bei dalyvavimą šventėje. Vilniaus Antakalnio pradinės mokyklos mokiniai privertė klausytojų širdis prisipildyti šilumos bei džiaugsmo visiems 2023 metams!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas