START 2023-2024 projektų pristatymas

Spalio 16 d. Vilniaus Antakalnio pradinėje mokykloje vyko tradicinis ,,Start 2023” projektų pristatymas. Kiekviena klasė pristatė mokyklos bendruomenei kokį išsirinko projektą, kurį realizuos visus šiuos mokslo metus. Šiemet mokiniai ne tik gylins savo žinias mokslo srityje tačiau daug laiko skirs sveikai mitybai, geroms manieroms, kultūrai, vaidybai. Metai nusimato pilni įvairių įspūdžių bei nuotykių!

Priešmokyklinio ugdymo grupė ,,Kodėlčiukai“ pasirinko metinį projektą ,,Liaudės pasakų pasaulyje". Projekto tikslas: išplėsti žinias apie pasakų  įvairovę, skatinti ir lavinti mokinių kūrybiškumą ir vaizduotę. Rasti pasakos moralą. Uždavinys: sugalvoti savo pasaką.

Priešmokyklinio ugdymo grupė „Spinduliukai" įgyvendins projektą „Didvyrių pėdsakais“. Per visus mokslo metus remiantis animaciniai filmais, pasakomis, bei realiomis istorijomis sužinos, kokie būna didvyriai. Arčiau susipažins su įvairiomis profesijomis, kurios yra laikomos labiausiai didvyriškomis. Patikrins, ar kiekvienas iš mūsų gali tapti didvyriu.

1A klasės mokiniai pristatė projektą „Matematikos šalis“. Projektui įgyvendinti buvo parengtas žemėlapis, kurį tyrinėdami vaikai galės žaismingu būdu susipažinti su pagrindinėmis matematinėmis užduotimis. Keliaudami po stebuklingą šalį mokiniai spręs uždavinius, mins mįsles, o pasiekę finišą galės drąsiai sakyti, kad myli matematiką.

1B klasės metinis projektas: Nikolajus Kopernikas – puikus astronomas. Projekto tikslas: ugdyti susidomėjimą mokslo pasauliu. Uždaviniai: Mikalojaus Koperniko biografijos pažinimas, žinių apie erdvę turtinimas, vaizduotės ir kūrybinės veiklos ugdymas.

2A klasės mokiniai pristatė projektą “Mažieji virėjai”. Per visus metus vaikai planuoja gaminti mokykloje įvairus sveikus patiekalus ir metų gale išleisti receptų knygą. Uždaviniai:  lavinti sveikos mitybos įpročius, siekti žinių apie sveiką gyvenseną, skatinti norą savarankiškai gaminti.

2B klasė pasirinko metinį projektą  „Antra pasakų skrynia“. 2B klasė planuoja paruošti vaidinimą, jį nufilmuotą  ir patalpinti į ,,YouTube“ svetainę. Projekto tikslas: skaityti pasakas, domėtis pasakomis ir knygomis, lavinti kūribiškumą, turtinti žodyną.

3A klasės projektas "Liaudies išmintis lietuvių kalbos patarlėse ir priežodžiuose". Tikslas: išmokti mintinai 20 patarlių, išversti jas į rusų kalbą, nupiešti plakatus, sudaryti gražaus elgesio taisykles, kurių moko patarlės ir posakiai. Mūsų šūkis: "Vienas už visus ir visi už vieną"

3B klasė pasirinko metinį projektą ,,Savi-vour“. Projekto tikslas - atkreipti mokinių dėmesį į gerų manierų svarbą kasdieniniame gyvenime. Projekto iššūkis: pažinti daugiau negu 100 gerų manierų bei paruošti gerų manierų vadovą.

4A klasė pasirinko metinio projekto temą  „Jaunieji režisieriai“. Planuojama sukurti filmą apie klasės gyvenimą. Mūsų uždaviniai – kurti įdomią vaizdinę medžiagą, išmokti dirbti prieš kamerą, mokėti išlaikyti auditorijos dėmesį, tapti savarankiškais, pasitikinčiais savimi, lavinti komunikacinius gebėjimus ir vaizduotę, produktyviai leisti laiką, plėsti akiratį, kurti įdomesnį pasaulį bei savo gyvenimą.

Palinkėkime visiems sėkmės!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas